Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Άλλο νομιμοποίηση κι άλλο Δικαιοσύνη

Εύχομαι, να μην βρεθεί κανείς κύριος ή/και κυρία Δικαστής στη θέση να πρέπει να αποκρούσει Διαταγή Πληρωμής τράπεζας που θα έχει εκδοθεί σε βάρος του/της, μετά επιταγής προς εκτέλεση.

Διότι τότε, θα προτείνω την αοριστία όλων των ισχυρισμών της ανακοπής, λόγω μη αναφοράς των ειδικότερων κονδυλίων. 

Και θα το κάνω με την ίδια θέρμη και συνέπεια, που το κάνουν οι δικαστικές αποφάσεις, που πέφτουν κατά καιρούς στην αντίληψή μου.

Και θα το κάνω συνειδητά, προκειμένου για την απόρριψη της ανακοπής και την εκκίνηση της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού σε βάρος κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του καθ' ου η Διαταγή.

Βλέπετε, αυτό το αποφευκτικό, δήθεν δικονομικό, πρόσχημα με το οποίο καθιερώθηκε στη χώρα η οιονεί αρνησιδικία, ένεκα "αοριστίας", και ήδη χρησιμοποιείται σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, είναι απολύτως ανώδυνο όταν αφορά τον ανώνυμο, τον τρίτο, τον εκάστοτε πολίτη.

Αλλά είναι απολύτως επώδυνο, όταν θα το βιώσει ο κάθε δικάζοντας, ως αποδεικτική δυσχέρεια των ισχυρισμών του.

Εκτιμώ, λοιπόν, ότι, μόνο αν καταστεί βιωματική εμπειρία η θέση στην οποία έχει περιέλθει κάθε βαλλόμενος δανειολήπτης, του οποίου η οφειλή προσαυξήθηκε παράνομα δυνάμει παράνομων, άλλως άκυρων ως καταχρηστικών ΓΟΣ, τότε θα αρχίσει να αποδίδεται δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα.

Μέχρι τότε, η Δικαιοσύνη φαίνεται να δρα και εν τέλει, να είναι ο νομιμοποιητικός μηχανισμός της απόλυτης τραπεζικής παρανομίας.

Βέβαια, θα μου πείτε ότι Διαταγή Πληρωμής σε βάρος Δικαστή βγαίνει από σπάνια ως ποτέ. 
Αληθές είναι αυτό. 

Αλλά οι καιροί άλλαξαν και αλλάζουν μέρα με τη μέρα...

Και οι απογραφές έγιναν κανονικά, ωσάν να πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, και οι σημαίες των "αγώνων" υπεστάλησαν, και οι πρώτες (μεγάλες, ομολογουμένως) μειώσεις ήδη έγιναν, και οι τράπεζες έχουν ξεμείνει από ρευστό (παρά την ανακεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα να ελλείπει το στοιχείο της μέχρι πρότινος "ευελιξίας" έναντι πάντων, και ο νοών νοείτω...) και στο προσεχές μέλλον κανείς δεν εγγυάται, ότι οι αποδοχές θα παραμείνουν στα ύψη που είναι τώρα.

Ίσως, πάλι, να μου πείτε, ότι "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει".
Πάντα, όμως, είχα την απορία, αν οι Ειρηνοδίκες και οι Πρωτοδίκες μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκουν στην ίδια συνομοταξία "κοράκων" με τους Εφέτες ή/και τους Αρεοπαγίτες. Και έχω βάσιμες υποψίες, ότι δεν υπάρχει ταυτότητα της συνομοταξίας. Μένει μόνο να αποδειχτεί στο εγγύς και απώτερο, πλην όμως αναπόφευκτο μέλλον...

Βλέπετε, η πραγματική διαφορά ανάμεσα στην ασφάλεια του σήμερα και την ανασφάλεια του αύριο είναι άλλη μια πολιτική απόφαση, ή αν το θέλετε διαφορετικά, άλλη μια τροϊκανή επιταγή/υπόδειξη/διαταγή. 

Και, δόξα τω Θεώ, στην Ελλάδα, τρόικα θα έχουμε έως το 2040, σύμφωνα με τα Μνημόνια...
Τρόικα από κάθε άποψη και σε κάθε επίπεδο...

Όταν, λοιπόν η λαίλαπα της οικονομικής κατάρρευσης θα συμπαρασύρει κυριολεκτικά τους πάντες, τότε, ως ηθική μου δικαίωση, εκτιμώ, ότι θα ακούγεται, από τα στόματα και τα γραπτά των συνταγματικώς ταχθέντων στην υπηρεσία της εξουσίας της Δικαιοσύνης, με σαφήνεια και ένταση, ο υπότιτλος τούτου του ιστολογίου που λέει επί λέξει: "Φοβάμαι μόνο τον αδιάβαστο, άτολμο και ευνουχισμένο Δικαστή, που δεν απονέμει Δικαιοσύνη αλλά διεκπεραιώνει εισπρακτικούς σκοπούς του Ελληνικού Δημοσίου και των τραπεζών..."

Μέχρι τότε, θα περιμένω, θα επιμένω και θα υπομένω, όπως όλοι.
Και όταν θα έρθει η ώρα θα ευχηθώ, καλά ξυπνητούρια.

Και μη μου πείτε ότι δεν ξέρατε...
Αφενός, θα επικαλούμαι τη νομολογία Σας!
Και αφετέρου, ο ισχυρισμός περί παράνομων, άλλως άκυρων ως καταχρηστικών ΓΟΣ, ήδη απορρίπτεται, λόγω, αφενός της γνώσης περί τα νομικά και αφετέρου...λόγω αοριστίας.

Καληνύχτα Σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

de jure app