Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κλείσιμο της ΕΡΤ: Λόγος για δημοψήφισμα.

Κύριοι,

Εσείς που αποφασίσατε το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ, ξεχνάτε ότι την ΕΡΤ την πληρώνουμε όλοι οι ηλεκτροδοτούμενοι (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) και οι διαφημιζόμενοί της.

Εμείς πληρώνουμε, εμείς αποφασίζουμε.
Όχι εσείς.

Όχι εσείς, που τολμάτε να προβαίνετε σε πράξη με την οποία ομολογείτε ότι παράγετε κόστος σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού αλλά επίσης ομολογείτε ότι δεν έχετε προϋπολογίσει αυτό το κόστος! 
Το μεγαλείο της προχειροδουλειάς!!!

Όχι εσείς που απολύετε 2600 ανθρώπους.

Όχι εσείς που διαχειρίζεστε εθνικά κεφάλαια (όπως οι δορυφορικές συχνότητες του Hellas Sat) πολύτιμα για την ομογένεια και την εθνική ασφάλεια σαν να είναι συνοικιακά περίπτερα.


Όχι εσείς που μετατρέψατε τη Βουλή από φορέα της Νομοθετικής εξουσίας σε απλό νομιμοποιητικό παράγοντα των αμφίβολης νομιμότητας και αποτελεσματικότητας προθυπουργικών επιλογών.


Εάν, λοιπόν, θέλετε να κλείσετε την ΕΡΤ, τότε πρέπει να απευθύνετε το αντίστοιχο ερώτημα στον Ελληνικό Λαό κι αυτός να αποφασίσει.


Αυτός πληρώνει, αυτός δικαιούται να αποφασίσει.

Αλλά απ' ότι θυμάμαι οι χούντες δεν κάνουν δημοψηφίσματα ή όταν τα κάνουν βγάζουν κάτι ηγεμονικά ποσοστά... Άρα δεν προσδοκώ και πολλά.

Απλά διατηρώ δημοκρατικές μνήμες που ατυχώς και μάλλον άκαιρα τις ανακαλώ στο παρόν, που μάθαμε όλοι ότι η χώρα λειτουργεί έχοντας στο τιμόνι της εντολοδόχους ξένων συμφερόντων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

de jure app