Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

202/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων

«Θαρραλέα» χαρακτηρίστηκε από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η υπ’αριθμόν 202/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, με την οποία έγινε κούρεμα κατά 92 τοις εκατό του χρέους άνεργου, οικογενειάρχη δανειολήπτη, μέλους της Ένωσης.

Ο δανειολήπτης είχε συνολικό χρέος ύψους 73.233,52 ευρώ προς τέσσερις Τράπεζες από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Λόγω της προφανούς και αποδεδειγμένης αδυναμίας πληρωμής των χρεών από τον δανειολήπτη, το δικαστήριο αποφάσισε να «κουρέψει» το χρέος κατά 92,46 τοις εκατό, ώστε ο δανειολήπτης τελικά θα κληθεί να καταβάλει συνολικά μόλις 551.04 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο δανειολήπτης θα πληρώνει 11,48 ευρώ μηνιαίως , τα οποία θα κατανέμονται στις Τράπεζες αναλογικά. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έκβαση της υπόθεσης και ευχαρίστησε τους συνεργάτες της που βοήθησαν στο αποτέλεσμα, αλλά και τους δικαστές της Κρήτης που «με συμπάθεια και ανοιχτά μυαλά στέκονται δίπλα στα πολύπαθα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

de jure app