Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πλην Ειρηνοδικών

Συγχαρητήρια, στην Ειρηνοδίκη, κα Σταυρούλα Κουτρουβίδα.

Συγχαρητήρια στο σώμα των Ειρηνοδικών. 
Είναι οι μόνοι Δικαστές που έχουν κρατήσει το λειτούργημά τους στο ύψος των περιστάσεων. Είναι οι μόνοι Δικαστές που τολμούν να αποδίδουν Δικαιοσύνη, ρυθμίζοντας και κουρεύοντας δάνεια πολιτών στο πλαίσιο του Ν3869/2010, είναι οι μόνοι που ακυρώνουν απαιτήσεις από τοκογλυφικά πιστωτικά προϊόντα, είναι οι μόνοι που έκριναν αντισυνταγματικό το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους.

Ενώπιον των παραπεταμένων και ξεχασμένων, πλην όμως τεράστιων Ειρηνοδικών, οι Δικαστές των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας φαντάζουν μικρές καρικατούρες μιας κατ' επίφαση Δικαιοσύνης.

Οι Δικαστές των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας έχουν εκπέσει στα μάτια, πρωτίστως του Ελληνικού Λαού, στο όνομα του οποίου δικάζουν. Το ενδεδυμένο τη στολή της δικαστικής απόφασης "ναι σε όλα" δεν συνιστά απόδοση δικαιοσύνης αλλά εν τοις πράγμασι αρνησιδικία και ομολογημένη αδικία.
 
Και εδώ πλέον, τίθεται ξεκάθαρα το ερώτημα προς όλους τους Δικαστές αυτής της χώρας, πλην Ειρηνοδικών:

Κυρίες και κύριοι, επιθυμείτε να λειτουργείτε σαν νομιμοποιητικός μηχανισμός κάθε παράνομης πράξης ή/και παράλειψης του Ελληνικού Δημοσίου, κατ' επιταγή ξένων κέντρων λήψης των αποφάσεων και ξένων συμφερόντων;

Επιθυμείτε να περιφέρετε τον θεσμό που υπηρετείτε στο ίδιο επίπεδο παρακμής και ανυποληψίας, που έχουν περιφέρει οι πολιτικοί την πολιτική και τους θεσμούς της;


Επιθυμείτε να λειτουργείτε και να λογίζεστε ως ιδιαίτερη κατηγορία καλά αμοιβόμενων δημοσίων υπαλλήλων, ως μέρος του συστήματος επιβολής και άλλοθι κάθε παρανομίας και αντισυνταγματικότητας;

Επιθυμείτε να είστε μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης του;
Αν δεν επιθυμείτε τίποτα από τα ανωτέρω, τότε επιτέλους, ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΕΙΣΤΕ.

Γιατί μπορεί να βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή ραστώνη και στην παρούσα φάση να μην μπορείτε να το αντιληφθείτε, αλλά το σύστημα που υπηρετείτε καταρρέει. Και το καταρρέον σύστημα θα σας συμπαρασύρει, σε σημείο που οι τίτλοι σας δεν πρόκειται να σας παράσχουν κανενός είδους ασυλία.

Η τύχη ολόκληρων κοινωνιών βρίσκεται στα χέρια των Δικαστών.
Στη Γερμανία το Συνταγματικό Δικαστήριο τα έβαλε με την Μέρκελ.
Στη Ρουμανία ο εκλογικός νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός.
Στην Αίγυπτο ακυρώθηκε ολόκληρη κυβέρνηση.
Το Ειρηνοδικείο Αθηνών τολμά την αυτονόητη υπέρβαση ενάντια στα Μνημόνια της υποταγής και τα εξοντωτικά εφαρμοστικά τους νομοσχέδια.

Εσείς, αν δεν μπορείτε να σηκώσετε αυτό το βάρος, παραιτηθείτε.
Αν δεν θέλετε να σηκώσετε αυτό το βάρος, δεν αξίζετε να φέρετε τον τίτλο του Δικαστή και να δικάζετε στο όνομα ενός ιστορικού λαού.

Για όσο όμως είστε στο σώμα και για όσο σας δίνεται η δυνατότητα να δικάζετε στο όνομα του Ελληνικού Λαού, να θυμάστε ότι αυτός ο λαός, δεν έχει απεριόριστες αντοχές απέναντι στην παρακμή και τους φορείς της, όποιοι κι αν είναι αυτοί κι από όπου κι αν προέρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

de jure app